Nieuwe bagageregels

August 21st, 2009 § 6 comments

Sinds kort gelden nieuwe bagageregels voor wat betreft het maximum gewicht van een koffer!

Als een koffer meer dan 23 kg weegt, betaalt men boete voor het extra gewicht (vanwege de aangescherpte ARBO-regels). Dit houdt in het het handiger is om als stel met 2 kleinere koffers te reizen dan met 1 grote koffer! Samen mag je dus 2 koffers van maximaal 23 kg mee = 46 kg. LET OP: het toegestane gewicht per persoon wordt door iedere vliegmaatschappij bepaald, meestal 20 kg. Houdt dit in de gaten, anders betaal je hoe dan ook al toeslag voor het overgewicht.

Bijkomend voordeel is dat je de bagage over 2 koffers kunt verdelen i.p.v. alles in 1 koffer te hebben. Altijd handig als 1 van de koffers per abuis niet op de plek van bestemming aankomt. Dus niet alles van 1 persoon in 1 koffer, nee hussel dat maar lekker…

In geval van overstappen en tussenlandingen: zorg dat je de meest belangrijke dingen in je handbagage hebt, zoals medicijnen. Een schoon t-shirt, sokken en ondergoed is ook altijd handig om bij je te hebben. Ennu… mocht je op bezoek gaan bij vrienden/familie, dan gaan uiteraard de kadootjes en typisch Hollandse zaken als drop, stroofwafels, appelstroop en hagelslag mee in de handbagage… 😆

§ 6 Responses to Nieuwe bagageregels"

 • nãod says:

  Eeven een aanvulling. Bij Ryanair mag je maar 15 kg bagage inchecken. En daarvoor moet je zelfs al betalen. Ryanair is voor de zuiderlingen een maatschappij die vliegt van Eindhoven naar Stansted vanwaar je weer doorvliegt met easyjet naar Funchal. Je bent wel een dag onderweg want je vertrekt om half 10 uit Eindhoven en je bent om 8 uur in de avond in Funchal. Het scheelt wel veel geld vergeleken met Transavia en zelfs met jetairfly vanuit Brussel. En geluukig geen tussenlanding in Lissabon want dan weet je nooit zeker of je ooit nog wel aankomt.

 • Wim & Bas says:

  Wij zitten nu op Madeira, donderdag aangekomen met de TAP met 50 minuten overstaptijd in Lissabon. Kwamen 20 minuten te laat aan,dus 30 minuten overstaptijd. Keurig op tijd op Funchal, MET bagagge ! Het kan dus wel goed gaan met TAP. Zelf al 3 x zonder bagagge aangekomen met een TAP vlucht, maar altijd dezelfde dag alsnog ontvangen. enne…TAP was eur 150 goedkoper dan Transavia, dus het kan echt wel goedkoop.En zonder mega lange reistijd….en met 20 KG per persoon zonder kosten…….

 • Danny says:

  Thomas Cook heeft volgens mij de beste kwaliteit prijs verhouding.

  Je komt vroeg aan in Funchal waardoor je niet een dag verliest in auto verhuur.

  Plus de maaltijd en drank is steeds inbegrepen als je enkel de vlucht neemt & je vlucht is steeds goedkoper dan Jetair.

  Overstappen kost steeds veel tijd en het risico op bagage verlies neemt sterk toe.

 • nãod says:

  Ja Danny, als je het leuk vindt om om 6 uur in de morgen te vliegen en dus om 4 uur inchecken en dan toch nog minimaal 175 euri (meestal 200 euri of meer) voor een enkele vlucht te betalen en je het ook niet erg vindt om de nacht op Zaventem door te brengen. Ja dan en ook dan alleen is het een goede optie. Wij blijven het voorlopig met de Engelse Hink-Stap-Sprong doen. Ik vlieg op 8 september voor 120 euro all in van Eindhoven naar Funchal.

 • Willisha says:

  Tja, iedereen zal zo zijn eigen voorkeuren hebben… Voor ons blijft Schiphol nog steeds de gemakkelijkste optie, omdat mijn ouders er vlak bij wonen (Zelfs al moeten we vroeg vliegen met Transavia dan zijn we in 15 minuten op het vliegveld). Prijzen zijn erg wisselend en afhankelijk van de vakantieperiode. Ben je flexibiel qua reisdata? Kijk dan eens vlak van te voren, vanaf Brussel vlieg je soms voor 100 euro op en neer met Jetair.

 • Henk Staal says:

  Ik ga binnenkort vliegen met Ryanair en ben wat in de war door de bagageregels. Er wordt uitdrukkelijk melding gemaakt van tassen vanmax 15 kilo als incheckbagage en niet van koffers. Betekent dat, dat er geen koffers worden geaccepteerd? En wat is dan de defintie van een tas? Wordt een niet hardschalen trolley als een tas aangemerkt? Heel graag een reactie,

  Henk Staal

What's this?

You are currently reading Nieuwe bagageregels at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira