De Spar

September 18th, 2009 § 7 comments

SparIk ga ervan uit dat de meeste lezers van dit blog de SPAR kennen. Een bekende supermarkt-keten in Nederland. Maar wisten jullie dat de geboorte van Spar in Nederland was? En weten jullie wat de ‘De Spar’ betekent? Nee … het is geen boom soort …. en ook niet het Afrikaanse woord voor ‘sparen’.

Het is namelijk een afkorting …. namelijk Door Eendrachtig Samenwerken Profiteren Allen Regelmatig.

Wat ik bijzonder vind is dat ik dit nu pas leer … van een Portugese site … namelijk www.spar.pt
Tom Raming attendeerde mij hierop en dat we op Madeira reeds 3 Spar supermarkten hebben (Funchal, Guala en Porto Moniz). Er is een gerucht dat er zelfs 15 Spar winkels op het eiland zullen ‘rijzen’. Ben benieuwd ….

Ik bedenk plots een leuke weddenschap dat je met je Portugese vriend/kennis/collega kunt doen …. namelijk:

Met hem/haar wedden, voor bijvoorbeeld 10 euro, dat ze niet kunnen zeggen wat de afkorting De Spar is. Let op … ik schreef zeggen … en niet schrijven of mailen. Dit zal een ware ‘rompecabezas’ zijn voor de Portugezen :mrgreen:

§ 7 Responses to De Spar"

 • CasaSpider says:

  Volgens mij heb je er zelf ook nog moeite mee om het te “zeggen”, Don… 😉

 • noud says:

  Er stond 1,5 maand geleden in de krant dat er ergens volgend jaar een Spar komt in Prazeres. Nou dat scheelt alweer voor ons de helft van de afstand die we nu moeten overbruggen voor een supermarkt. Ik hoop ook echt dat het doorgaat.

 • Lilian says:

  Die Spar in Funchal is een heel klein zaakje bij het Lido!!! naast Lido Gate. Of is er nog een andere??? Zag daar geen andere artikelen dan in de andere supermarkten.

 • willisha says:

  In Funchal is het inderdaad de supermarkt t/o hotel Tivoli. De eigenaar wacht nog op de officiële logo´s en zal daarna inkopen via de Spar. Hierdoor zakken de prijzen tot op het niveau van Modelo en Pingo Doce. Volgens mij komen er helaas geen typische Hollandse zaken als stroopwafels en drop in de schappen te liggen :mrgreen:

 • Maja & Bruno says:

  Hey Wil, is it time for a special package from Hema?

 • Lilian says:

  Goh jammer, had ons veel aan verzendkosten en kilo´s (rond de heupen) gescheeld 😉

 • Cecilia says:

  De Spar gaat ‘over de grens’ maar in Nederland zien we het Spar logo niet zo veel meer.

  Groeten uit Heerhugowaard.

What's this?

You are currently reading De Spar at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira