Inmiddels weten veel mensen (al dan niet uit eigen ervaring) dat wij in het bezit zijn van een Dolce Gusto-koffiezetapparaat. Heerlijke koffie, in veel smaken!

Mijn jongste broer beschikt ook over zo´n koffieshop thuis. We ontdekten al snel dat er ook op dit gebied verschillen zijn tussen Nederland en Portugal. In Nederland zijn andere variaties te koop (ik las iets over mocha: combinatie van koffie en chocolade mmmmm), op Madeira is de cappuccino tevens als “light” te koop.

Verder is een groot verschil dat je in Portugal kunt sparen via de website. Ieder pak bevat aan de binnenkant een code, die punten oplevert. Die punten zijn geld waard bij de aanschaf van kopjes, kleine lepeltjes etc. etc.

In Nederland blijken deze codes ook vermeld te staan in de pakken… Goed nieuws… ik kan ze gewoon invoeren! Dus vriendelijk verzoek aan iedereen die iemand kent met zo´n apparaat: stuur de codes maar naar mij door! Ik heb laatst een latte machiatto glas gebroken, dus zal snel weer een bestelling plaatsen :lol:

Categories: GrappigHollandMadeira

8 Comments

Lilian · December 9, 2009 at 15:04

hihihi we blijven Nederlanders met sparen van zegeltjes (codes). En smaakt de koffie beter dan in Nederland hier?

Loes · December 10, 2009 at 09:28

Hi! Was aan het googlen op Dolce Gusto en kwam op deze site terecht. Ik zit er al een tijdje over na te denken om een Dolce Gusto aan te schaffen. Heb de koffie bij een collegaatje geproeft, heerlijk als ik dat thuis ook kan hebben! Als ik m eenmaal in huis heb zal ik eens kijken voor die codes! Als we ze hier in Nederland niet kunnen verzilveren, dan maar doorgeven naar iemand die er wel wat aan heeft!

Willisha · December 10, 2009 at 22:11

@Lilian: in dit geval hebben de Portugezen dus het spaarsysteem, waar ik als Nederlandse graag aan deelneem! De koffie smaakt heerlijk, zowel in NL als PT, alleen hebben wij het lekkere weer daar nog gratis bij. Buiten op het terras smaakt het nóg lekkerder…
@Loes: aanschaffen zou ik zeggen! Als je het eenmaal geproefd hebt wil je niet anders meer… Bij voorbaat dank voor de punten (ennu mensen die aanleveren kunnen aanschaffingswensen indienen hahaha). Indien nodig ga ik een puntenaanleveroverzicht bijhouden! :lol:

Dionn · December 20, 2009 at 11:51

hoi,

ik heb zelf ook een dolce gusto en vind het geweldig!!!
Succes met de punten ik kan er toch niks mee!
864S WCSE 6HW2
KD5U WQ78 SL8J
9VWL YW3S CM2C

Als ik het onthou zal ik volgende keer als ik weer wat pakken
heb gekocht de codes weer uploaden!

Xoxo
Dionne

Willisha · December 20, 2009 at 14:37

@Dionne: bedankt! Momenteel kan ik niet inloggen op de Portugese site, maar zodra dit weer in orde is ga ik de punten registreren. Inmiddels heb ik zelf ook al weer 2 klaar liggen voor registratie. Met het huidige weer in NL is de chocochino een aanrader!!!

Willisha · December 23, 2009 at 22:33

@Dionne: helaas werkten geen van de codes, maar evengoed nogmaals bedankt voor het versturen!

Don · December 24, 2009 at 11:49

Hmm …. volgens mij is het beter om de codes via een ander manier door te geven.

Stuur de codes op naar de volgende e-mail adres: codes@bananeneiland.com

jan · January 7, 2012 at 10:00

Hallo

Kan ik ook vanuit nederland de code’s vanaf hier verzilveren in madeira????
Omdat het hier niet gaat in nederland dacht ik als ik ze hier spaar dat ik ze ook daar naar toe kan sturen voor mijn eigen .kan dat ?

mvg jan

Comments are closed.