Boze Golven

December 16th, 2009 § 6 comments

Vandaag (overdag) was heel Madeira onder de toorn van de weergoden. Regen, wind, buien … doch het viel me mee voor mijn gevoel. Ik had nog erger meegemaakt …. en toch hadden we Oranje Alert voor het weer situatie.

Jan te São Vicente belde me met de vraag of het aan ons kant tekeer ging. Het bleek dat het noorden echt spookte vandaag. Zo erg dat regen ging naar boven in plaats van naar beneden.

Ons regio had last gehad van regen en wind …. en wat hoge golven … maar viel mee. Doch … in de middag kwam de zon en het leek alsnog een mooie zonnig dag te worden …. maar toen zag ik iets vreemds. De zee ging tekeer tegen de kust van Madeira. Vooral de zeewering van de marina haven van Lugar de Baixo kreeg het zwaar te verduren.

Het leek dat Neptunus er achter is gekomen dat ze have van Lugar de Baixo nog steeds bestond en vervolgens zijn furie liet blijken door een handvol golven richting de marina te sturen.

Ik heb het gebeuren gefilmd … twee uur lang. Vervolgens aan het knippen geslagen en ondanks de bewerking heb ik toch 6 minuten film aan overgehouden. Ik heb de filmpje zonder geluid naar Youtube geupload. Later heb ik middels een nieuwe optie binnen Youtube een achtergrond muziek aan toegevoegd (gratis en zonder schending van auteursrechten). Lekker makkelijk.

Neem een bakje koffie of thee … en bekijk de film ‘Angry Waves’

§ 6 Responses to Boze Golven"

 • nãod says:

  gelukkig met een gezellig zonnetje valt het wel weer mee. Jan skypte gisteren naar hier dat het weer bij hun gewoonweg beangstigend was aan de noordkant. Ligt het strand bij Calheta Beach nog wel op zijn plek ?

 • Liesbeth says:

  Lieflijk Madeira, hahahaha?!
  Bij ons is vandaag de eerste sneeuw gevallen (en vannacht komt er nog veel meer, brrr..)

 • Rob & Marja Dekker says:

  Saai filmpje, loopt niemand op het dammetje en geen bootje in de haven 😉 😉

  ( of is iedereen nu eindelijk doordrangen van de “Toorn van Neptunus” ?? )
  Allemaal prettige feestdagen en tot 2010 !!

 • Cecilia says:

  Indrukwekkende golven maar naar een film kijken is toch heel wat anders dan daarop die plek staan. Je ziet, hoort, ruikt en proeft de zee en helaas is dat niet in een film weer te geven. Met foto’s heb ik ook altijd het gevoel van ‘ik mis wat’. Mijn petje af voor je geduld om dit filmpje te maken. De muziek erbij was welkom.
  Groetjes uit een redelijk besneeuwd Heerhugowaard.

 • Bas says:

  Hopelijk niet zulk weer als we er zijn,Fijne feestdagen&eengezond en voorspoedig nieuwjaar Bas…

 • Christiaan Vos says:

  Ja, ik heb die dam van dichtbij gezien en erop gelopen. Door de afstand waarvan Don filmde besef je dan wat een enorme golven dat zijn geweest. Goeie muzikale begeleiding overigens.

What's this?

You are currently reading Boze Golven at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira