Gisteren gefilmd … ´s avonds ge-edited en middernacht op Youtube geplaatst. Resultaat een dramatische film over de razernij van de oceaan op de marina van Lugar de Baixo.

Wat je zag was gelijkwaardig spektakel als het Eindejaar Vuurwerk in Funchal (dat plaats zal vinden over een paar dagen). Willisha noemde het terecht Madeira’s Waterwerk evenement …


6 Comments

Don · December 29, 2009 at 16:16

Muziek dat je hoort is van Youtube zelf. Ze hebben een nieuwe optie dat je (gratis en auteursrecht vrij) muziek in je video kunt plaatsen. Het muziek in dit geval heet “Storm of Earth” (Storm van de Wereld).

Willisha · December 29, 2009 at 16:59

Vorig jaar was het rondom de feestdagen ongewoon koud. Dit jaar is de temperatuur veel hoger dan gebruikelijk, maar de laatste 14 dagen heeft de natuur weer eens laten zien waartoe ze in staat is.

Wij kunnen met z´n allen wel mooie plannen maken, maar de natuur bepaalt toch zelf of dit okay is of niet…. Vanaf ons terras hebben we in ieder geval prachtig uitzicht op dit spektakel!

LIlian · December 29, 2009 at 18:03

Goh dit overtreft nog het vorige filmpje. Die haven wordt volgens mij nooit in gebruik genomen. Hier in Nederland is het gewoon nat, koud en ondanks dat het op Madeira ook koud wordt ben ik blij weer donderdag terug te keren. Prettige jaarwisseling

Wim & Bas · December 29, 2009 at 21:30

Zeer indrukwekkend, het is bij jullie dus even slecht als in heel europa als ik het goed begrijp. Het is in ieder geval warmer dan in NL, hiet voorspellen ze zelfs -15 graden volgende week..brrrr. Nee, dan maar wat wind en water…… Kan Don zijn filmtalent uitproberen !

Marisol · December 30, 2009 at 11:31

Geweldig die kracht! Prachtig om te zien! Mooie film.
Ik wist nog niet van die nieuwe muziek optie op YouTube. Handig!
Het is al gezegd, maar ondanks dat het weer bij jullie wat minder is – net gelezen dat er een kou front naar jullie toe komt dat misschien sneeuw op de Pico Ruivo zal achterlaten – bij jullie is het veel aangenamer toeven dan hier. Ik zou zo rechtsomkeer maken… straight back to Madeira!

menno · December 30, 2009 at 12:22

Bijna niet te bevatten!!!!
En als je het verhaal achter deze ‘marina’ kent dan lijkt het wel of de natuur nou toch echt wil laten weten dat dit geen goede plek is.
Wat een kracht, als mensen kunnen we eigenlijk niks bouwen, wat niet te slopen is door natuurkrachten.
Denk dat die fonteinen water al gauw 15 tot 20m hoog komen, lekker surfweertje !!
Ben benieuwd naar de toegebrachte schade, ook die onder water, want dit soort golven tilt rotsblokken van 20.000kilo moeiteloos op .

menno

Comments are closed.