Allereerst iedereen de beste wensen voor 2010!

Wij hadden bijna het vuurwerk gemist, want gisteren (oudejaarsdag dus) kregen we last van stroomstoringen. Overdag nog kleine flikkeringetjes in de spanning, maar ´s avonds zo serieus dat we ons bij kaarslicht moesten zien te vermaken. Het gekke was dat het alleen om ons huis leek te gaan. Helemaal controleren konden we het niet, omdat de buren niet thuis waren, maar het cafeetje aan de overkant had stroom, de kapel naast ons was nog steeds royaal verlicht en zowel voor als achter deed de straatverlichting het volop… Om 23h30 hadden we zowaar weer elektriciteit, zodat we ons toch gingen verheugen op het zien van het vuurwerk. Om 23h40 viel het weer weg, maar gelukkig hadden we om 23h50 wederom elektriciteit en dat bleef goed tot 00h30. Dus het vuurwerk gezien op TV!

Vanmorgen leek alles in orde, maar na een uurtje begon de ellende weer. Aangezien wij lekker gingen genieten van het prachtige weer en goed gezelschap (plus oliebollen) in de jachthaven van Calheta, maakten we ons er niet zo druk over. Na thuiskomst zag alles er goed uit, we hadden elektriciteit! Helaas om 18h45 begon het weer van voren af aan en Don heeft met het electriciteitsbedrijf gebeld. Klantnummer en telefoonnummer werd genoteerd, en wij zouden teruggebeld worden…

Geestelijk hadden we ons al ingesteld op het feit dat er misschien eventueel, als het mee zou zitten, maandag pas iemand langs zou komen. Onze verbazing was dan ook groot toen er drie kwartier later een monteur voor de (achter)deur stond! Hij dacht – net als Don – dat het wel eens in de aanvoerkabel naar ons huis zou kunnen zitten (Don stond op een gegeven moment voor op het terras toen de elektriciteit weer aansloeg en hoorde een vreemd gebrom… dit was nog vóór het nuttigen van enkele glazen champagne…). De beste man is in de boom geklommen en ja hoor, de aansluiting bleek volledig aangetast te zijn… Deze dus vervangen en om 19h55 hadden we weer volop licht… Nog geen 5 kwartier na melding, en dat op 1 januari!

Als dit de toon zet voor dit jaar, kan het alleen maar een fantastisch jaar worden. Na Madeirense traditie hebben we al het geld dat we in huis hadden in onze zakken gedaan tijdens de jaarwisseling (was helaas niet zoveel), want dit zal zich gaan verdubbelen!!!

Categories: GrappigMadeira

5 Comments

Don · January 1, 2010 at 22:37

De toon is gisteren en vandaag ook zeker qua weer op een heerlijk manier gezet. Vooral vandaag een prachtig zonnig dag.

Helaas …. ik wil maar al te graag positief blijven … maar de berichten geven ‘keihard’ aan dat komend weekend (morgen dus) het opnieuw nat en winderig zal worden … en zelfs weer storm (zoals vorig week).

Gelukkig heeft de brave man van de elektriciteit bedrijf het probleem opgelost … want anders zag ik hem niet die paal opklimmen met harde wind en regen.

Wim & Bas · January 2, 2010 at 10:09

Jullie ook de beste wensen voor 2010, zonder al te veel storingen en lekker weer…. Hier ligt ( alweer) een pak sneeuw…. en ze verwachten deze week -15 graden vorst !!Gelukkig kunnen we over een paar dagen genieten van weer wat niet koud is, al zou het regen en stormen, het is in ieder geval geen sneeuw en echte kou !!! Dat zijn we nu echt meer dan zat.

Rob & Marja Dekker · January 3, 2010 at 01:47

Vanuit een bevroren Haarlem wensen we jullie een voorspeodig 2010 toe.
Enne, . . . . hopelijk krijgen ook wij een beetje mee van de gezette toon :)

Maja & Bruno · January 3, 2010 at 22:19

We wish you only the very best for 2010… May we meet each other often on the island or the continent…
Bom Ano Novo!!

Cecilia · January 5, 2010 at 22:16

Zo te lezen hebben jullie geen tijd om je te vervelen. Ik wens je voor komend jaar dan ook groei en ontwikkeling, ondervinding en verwondering, gezondheid om dit alles te kunnen beleven en geluk om de ervaringen samen te delen en te bewaren voor mindere tijden. Niet alleen voor 2010 maar voor tot vele jaren daarna.

Groeten uit een dik besneeuwd Heerhugowaard.

Comments are closed.