Residencia Aanvraag Tip

January 30th, 2010 § 2 comments

Ik heb de volgende tip op het web onderschept ….

Om uw Residencia te laten vernieuwen in de Loja do Cidadão, moet u eerst telefonisch afspraak maken (je kan proberen via internet maar meestal zal dat niet lukken). Je belt dan het call center van SEF (een zogenaamde hotline) dat SEF in de Loja do Cidadão uit geeft. Het probleem is echter dat het call center (in Lissabon) is verschrikkelijk onderbezet, met als gevolg dat je niks voor elkaar krijgt en alleen zonde van je tijd zal zijn.

Het is veel beter dat je de SEF centrum in Lissabon belt op hun algemeen nummer 213 585 500 en vragen om door te schakelen naar het call center. Dit zal sneller gaan en kan je een afspraak maken voor de Loja do Cidadão.

Tagged ,

§ 2 Responses to Residencia Aanvraag Tip"

  • Tom Raming says:

    Beste Don, Wij van Calheta gaan gewoon naar het gemeentehuis voor een residentia..! Proefondervindelijk in de maand Januari. Ben zelf in januari inwoner geworden. Eerst eens in Funchal gevraagd op het door jouw genoemde adres. Nee meneer U moet gewoon naar uw woonplaats Calheta gaan. En daar in 5 minuten weer op straat met een papieren brief dat ik inwoner ben geworden. Nodig een legitimatiebewijs woonadres en no fiscal kaartje. Vrienden van mij zijn er geweest die hier al 5 jaar wonen en kregen subiet de verlenging. Nu wat ik begrepen heb is dat je naar 5 jaar een permanente residentia kunt krijgen. dwz. je begint met vls lei 37/2006 dd9aug. no3 art.14 en na 5 jaar vlgs art. 15 of 16. Uit deze discussie ben ik met de mevrouw in kwestie niet uitgekomen. ( taalprobleem.) En voor mij speelt dat pas over 5 jaar.!!!! Dus geen kaartje met vingerafdruk etc. Daarna het gezondheidskaartje .cartao utente,assitencia medeca a familiares de trabalhadores migrantes. in de rua de elias garcia 14. Donna Salete en Donna Ivonne. Het bekende Direccao Regional da Seguranca Social. Het bekende complex van gebouwen aan de Rua bon jesus, rua horta etc een groot vierkant van straten. Wat heb je nodig. identiteitsbewijs,je inschijvingsbewijs bij je woon gemeente,je fiscaalno. en je aow bewijs bv. je maandelijkse opgave van de Aow .Let wel voor 65 plussers dus. Hoe het anders moet vraag aan de bijde dames. Donna Salette heeft mij te woord gestaan, spreekt engels uiterst vriendelijk behulpzaam,efficient. In eenwoord fantastisch Let wel ieder jaar opnieuw .in de eerste week van januari bij een van de dames een nieuw stempel halen. Gr.Tom

  • Tom Raming says:

    Teraanvulling de wet 37/2006 kun je bij het sef down loaden in het portugees en engels heb dat gedaan. …maar waar heb ik dat neergelegd. Via de krant uit Ribeira Brava werd ik op het spoor gezet….Gr.Tom

What's this?

You are currently reading Residencia Aanvraag Tip at Bananen Eiland.

meta

  • Alles over Madeira