Langzaam terug naar “normaal”

February 24th, 2010 § 2 comments

Langzamerhand komen we terug op een punt wat we “normaal” kunnen noemen… De wegen zijn over het algemeen weer redelijk begaanbaar, al zijn er nog steeds diverse dorpen afgesloten van de buitenwereld. Er ligt nog veel modder overal, dus voorzichtig rijden/lopen blijft het devies. Overal wordt met man en macht gewerkt om de infrastructuur weer op orde te krijgen, maar de herstelwerkzaamheden zullen nog heel lang tijd nodig hebben.

Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en nabestaanden, en de vele mensen die dakloos geworden zijn of andere materiële schade hebben. De Madeirensers zijn harde werkers, dat is mede te zien aan het tempo waarmee de opruimwerkzaamheden gebeuren, onze diepe bewondering hiervoor. Funchal heeft al veel standbeelden staan, maar er moet zeker nog één bijkomen: voor alle reddingswerkers die sinds zaterdag aan de slag zijn!

De Banif (Banco International do Funchal) heeft een speciaal rekeningnummer geopend voor alle getroffenen. Rekeningnummer: 1626371377 of NIB nº 003800011626371377113
Vanaf het buitenland:
BIC: BNIFPTPL
IBAN: PT50003800011626371377113

Verder iedereen bedankt voor alle belangstelling, we proberen om allemaal persoonlijk bericht te sturen maar dit zal even tijd kosten.

We hopen iedereen weer spoedig welkom te heten op een zoveel mogelijk hersteld Madeira!

§ 2 Responses to Langzaam terug naar “normaal”"

  • Maja & Bruno says:

    Langzaam terug naar “normaal” is echt goed nieuws.

  • Christiaan Vos says:

    Ik kan helemaal instemmen met Wils beschrijving hier omdat ik elke dag heb rondgelopen in het centrum en nam vele fotos. Men werkte in het begin het etmaal rond met graafmachines om de drie rivieren, door duizenden tonnen gruis en zand verstopte beddingen, leeg te maken, zodat het water weer de vrije loop krijgt en niet de stad vervuild met geelbruin klei-water, zand, modder en stenen.
    Ik liep maandag 22-02 naar het Lido hotelkwartier waar alles normaal en perfekt is (het ligt ook 40-60 m. hoger dan het centrum). En kon ook met de bus terug naar de rand van de binnenstad. Gisteren nam ik de bus naar Monte en rond de kerk is het normaal. Daarentegen is de kapel in Babosas, een ½ km. ten oosten, helemaal weggevaagd. Men was daar bezig om een gesneuvelde dikke boom i mootjes te zagen.

What's this?

You are currently reading Langzaam terug naar “normaal” at Bananen Eiland.

meta

  • Alles over Madeira