Madeira is geen wereldnieuws meer

March 1st, 2010 § 3 comments

Madeira is geen wereldnieuws meer. Aan één kant gelukkig want merendeel was alleen slechte nieuws. Nu zijn Chile en Frankrijk aan de beurt. Daar zijn slachtoffers gevallen …. daar ligt de nieuws volgens de media.

“Madeira staat niet meer in het vizier van de media”

Voorbeeld (was ik vergeten te melden) vorig week kreeg ik een telefoontje uit Nederland van BNN. Mijn telefoonnummer kregen ze van de Nederlandse consul (?). BNN wou een interview houden met Nederlanders die op Madeira woonden. Ze vroegen of we geleden en/of schade hadden. Mijn antwoord was “nee”. Of ik wist of andere Nederlanders op het eiland waren die schade hadden opgelopen. Mijn antwoord was nogmaals “nee”. Einde telefoongesprek en interview …. duur 2 minuten … uitgezonden? … ik betwijfel het.


Doch ik vind dat men zeker aandacht (had) moet(en) geven aan alle slachtoffers en vooral de echte helden van het eiland. De lokale bevolking die met man en macht …. uren achter elkaar … in een snel tempo hebben gewerkt om de boel weer te herstellen. Mocht ik ooit gezegd hebben dat men hier traag waren … dan trek ik die woorden terug.

Ik hoop van harte dat de autoriteiten (en vooral Alberto João Jardim) al deze mensen op een noemenswaardig manier een eerbetoon zullen geven. Dat hebben ze zeker verdiend.Klik op afbeelding voor de foto reeks

Tagged ,

§ 3 Responses to Madeira is geen wereldnieuws meer"

 • Liesbeth says:

  Het blijft schokkend om de beelden van ons zo geliefde Madeira te zien……..

  We zijn intussen begonnen met geld inzamelen voor de moeder van vrienden van ons, die midden in de Zona Velha woont. Het water heeft meer dan een meter hoog gestaan in haar huis en alles is dus vies en kapot. Vreselijk…..

  We wensen iedereen veel sterkte met het opruimen en de opbouw!

 • Christiaan Vos says:

  Nadat ik de hele week de enorme bedrijvigheid heb gezien hoe men hier de onvoorstelbare grote hoeveelheden zand, modder en stenen heeft verwijdert en begint met de opbouw van de vernielde wegen, winkels etc. stem ik helemaal in met Don’s beschrijving.
  Nieuws is alles wat van het normale afwijkt. Het normale is het goede leven. Dus nieuws beschrijft al het slechte en kwade wat afwijkt van het goede. Een krantenrubriek die schrijft: “vandaag gebeurde er geen enkel ongeluk” is ondenkbaar. Dat zou betekenen dat ongelukken normaal zijn en vaak voorkomen. Laten we dankbaar zijn voor de negatieve rubrieken. Die bevestigen dat het leven meestal leefbaar en goed is.

  Ja ook ik kreeg een telefoontje van het zweedse consulaat of ik iets kon vertellen voor de zweedse teve. Het intervju kwam later en men wilde ook enkele fotos om de toestand te illustreren. Volgens een sms van m’n dochter kwam het goed door.

 • Cecilia Polack says:

  Schokkende beelden en beelden die saamhorigheid lieten zien. Beelden van verslagenheid en beelden van een beginnende opbouw. Een geslagen land met een dapper volk.

What's this?

You are currently reading Madeira is geen wereldnieuws meer at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira