Ook Madeira heeft natuurlijk gevolgen gehad van de aswolken. Op donderdag 15.04 zijn onze terugkerende gasten nog nét op tijd op Schiphol aangekomen, een half uurtje later wordt de luchthaven gesloten. Vrijdag begonnen voor ons de eerste extra werkzaamheden, het informeren van alle gasten. Zaterdag de hotels weer langsgereden om een update te brengen, en zaterdagmiddag om 16.00 uur werd duidelijk dat de vlucht voor zondag geannuleerd was. Direct geregeld dat iedereen in het oorspronkelijke hotel kon blijven en een fax gestuurd naar alle gasten die hier persoonlijk bij betrokken waren (lang leve het ouderwetse faxapparaat!). Zondag maar meteen verlenging t/m donderdag laten regelen via de agent, hopelijk zou het niet zo lang nodig zijn maar dat brengt duidelijk voor de gasten en dus minder onrust. Wederom iedereen persoonlijk op de hoogte gebracht en algemene informatie opgehangen in de hotels voor de gasten die hoe dan ook later zouden vertrekken.
Bianca en ik hebben zondagmiddag genoten van de Bloemenparade, net zoals veel andere gasten die hier niet op gerekend hadden (ieder nadeel hep z´n voordeel, Johan Cruyff kreeg weer gelijk!).

Dinsdagmiddag kregen we gelukkig bericht dat er woensdag een extra toestel ingezet wordt om de gasten van zondag op te halen. Snel transfers geregeld en iedereen wederom op de hoogte gebracht van de ophaaltijden. Hotels geïnformeerd dat het uiteindelijk 1 nachtje minder verlenging wordt.

ArkeFly neemt de kosten voor deze onvrijwillige verlenging op zich! Ze zijn dit niet verplicht, maar het wordt uiteraard gigantisch gewaardeerd door de gasten. Alle overige kosten die men gemaakt heeft lopen via de reisverzekering, wie weet zal deze ook nog een deel terugbetalen (dit laat weer eens zien hoe belangrijk het is om een reisverzekering af te sluiten).

Woensdag rij ik mee met de bus om iedereen op te halen. Het werd een bijzondere transfer, nog nooit zoveel mensen blij gezien dat ze naar huis gingen :lol: … Eén van de dames is jarig, ze is extra blij dat ze het ´s avonds toch thuis kan vieren. Op de luchthaven krijgen we ongelofelijk veel bedankjes, doet ons goed!

De Engelse collega´s hadden zo´n 1000 mensen die niet naar huis konden… Hiervan zijn er 300 met een cruiseschip meegegaan dat Madeira aandeed, en toen ze maandag in Engeland aankwamen hadden de gasten een gigantisch spandoek gemaakt met “Thank you Thomson” er op. Dit schijnt zelfs het BBC-nieuws gehaald te hebben!

Al met al een hele bijzondere ervaring, we hebben hard gewerkt en lange dagen gemaakt (onze vrije dag is er voor allebei bij ingeschoten), maar de positieve reacties van de gasten maakten veel goed. En die vrije dag, die halen we later wel in!

Categories: MadeiraWerk

3 Comments

Christiaan Vos · April 28, 2010 at 12:19

Het vermogen om te improviseren is een strategie om te overleven. Iets wat de dynosauriers niet konden voor 65 miljoen jaar terug. Pluk de dag! Carpe Diem! Er komen zeker meer beproevingen die ons sterker maken ;-)

jan-gees boersma · April 28, 2010 at 20:13

Hadden wel door dat het voor jullie topdrukte werd met de aswolk toestanden ,fijn dat jullie er toch een goed gevoel aan over konden houden!. Wil en Don hart Groet van uit Sneek. Jan EN GEES.

Maja · May 4, 2010 at 12:39

Very happy to read that you survived it well and your guests as well… but here comes the next ash cloud.
I really hope that the wind turns!

Comments are closed.