5 Jaar

May 14th, 2010 § 12 comments

Vandaag precies 5 jaar geleden heb ik iets gedaan dat ik daarvoor ooit (meerdere keren) heb gezegd dat ik nooit meer zou doen. En ik heb het alsnog gedaan.

Never say never again! waren de woorden van Sir Thomas Sean Connery tegen me zei in 1983 (vanaf het witte doek) …. en hij had gelijk. Ongeveer acht jaar geleden dacht ik er anders over … als je eenmaal een voornemen of besluit hebt genomen … dan blijf je bij dat besluit. Gelukkig had ik ongelijk.

Mensen veranderen (ook gelukkig) met de tijd. Als je dat accepteert als een (normale) feit … dan merk je dat bepaalde dingen makkelijker gaan. Heb je “A” gezegd … dan is het niet dat je moet “B” zeggen … je hebt nog de keuze in andere 25 letters … zelfs cijfers (oneindig) … niet te vergeten andere tekens, symbolen, enz. … of … je kunt ook niks zeggen. Wat je vindt en voelt … dat is gebonden aan het moment … niet alleen de ervaringen spelen dan een rol maar ook je instinct. Vijf jaar geleden had ik inderdaad daarvoor gezegd dat ik het “nooit meer zou doen” … maar mijn instinct zei tegen me “Its Allright … Go For It!” (mijn instinct stem klinkt als Barry White).

Ik heb er geen spijt van. Het waren vijf geweldige jaren. En mijn Barry stemmetje zegt nu tegen me “Keep on … Keep on doing it! Right on (oh, oh, oh)

Tagged ,

§ 12 Responses to 5 Jaar"

 • Maja says:

  Happy 8th anniversary 🙂

 • lilian says:

  Heb het al per sms gedaan maar via deze andere virtuele weg nogmaals: Proficiat en op naar het 10-voudige. Beijnhos

 • Judith says:

  Nog heel veel jaren geluk op jullie mooie eiland. Met de begeleidende muziek gaat dat zeker lukken.
  Kisses and love.

 • Christiaan Vos says:

  Happy birthday of gewoon gelukkig nieuwjaar…?
  “God fortsättning” in het zweeds.
  Voor de liefde is de prolongatie het belangrijkste. Keep going on as long as you are breathing…..!

 • Wim & Bas says:

  Ook van ons van harte met het eerste lustrum van jullie huwelijk. We hebben het vorige week al persoonlijk gedaan, maar nu ook nogmaals via de digitale weg. Maak er vanavond een super gezellige avond van, en blijf genieten van elkaar zoals jullie nu al 5 jaar hebben gedaan.

 • Willisha says:

  Heerlijk samen gegeten in 1 van onze favoriete restaurants. Trouwens voor het eerst dat we hier “samen” waren, meestal zijn er anderen bij.Ook heel gezellig hoor, maar deze keer had een soeciale charme!

  Na afloop hebben we geëvalueerd (net zoals mijn ene zus en zwager)en besloten dat we doorgaan voor de volgende 5 jaar 😆 …

 • jan-gees boersma says:

  gefeliciteert met jullie Katoenen????? bruiloft , en nog vele jaren toegewenst .al is het een dag te laat ,better let as net .groetjes uit Sneek . Jan en Gees + aanhangend kroost doej.

 • ANila says:

  Pabien met dit wijze besluit en jullie hebben gelijk, wegens bewezen succes prolongeren!

 • Rob & Marja Dekker says:

  Don, Wil, van harte en gewoon doorgaan.

  En zoals het Madeirese landschap, met ups en downs. En na elke bocht weer een nieuw vergezicht.

  Ons inhalen zal moeilijk worden, maar proberen op zijn minst ons te volgen 😉
  Wij hebben er inmiddels alweer 38 jaar op zitten.
  Rob en Marja vanuit een somber Garajau.

 • Jaap says:

  Happy anniversery!!

  ach ja, regelmatig tussentijds evalueren levert volgens mij altijd goede resultaten op.
  En Don, niets veranderlijker als een mens.
  Ik zie altijd ik trouw niet voor ik 30 ben, maar ja toen ik dat zei kende ik Janneke nog niet. Dus voor ik het wist, vroeg ik of ze wilde trouwen en eigenlijk 6 jaar te vroeg.
  het balletje rolt zoals het rolt
  van ons gefeliciteerd
  janneke en jaap

 • Marisol says:

  Mooi! Gefeliciteerd! En nog vele mooie jaren!!!

 • Cecilia Polack says:

  Gefeliciteerd. Blijf samen genieten van elk moment en situatie die je kan delen. Hoe langer je samen bent hoe sneller de tijd gaat is mijn ervaring.

What's this?

You are currently reading 5 Jaar at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira