WK Holland Huis op Madeira

June 15th, 2010 § 14 comments

De bedoeling was om met een kleine groep de WK wedsrtijd Nederland tegen Denemarken te gaan zien op een bepaalde locatie te Funchal (Madeira). Maar, zoals gewoonlijk op Madeira, het liep uiteindelijk anders dan gepland.

(Lees straks ook Holland House op Madeira – deel 2)

Marcel, Marijke en ik gingen eerst naar Bella Ilha, een café/restaurant dat tegenover de Hotel Porto Mare ligt en dat tevens een bekende ontmoetingsplaats is voor de meeste wandel-gidsen van het eiland. Daar wachtte Gerry ons met een oranje hoofdtooi en oranje neuzen, terwijl wij ook binnenkwamen in het oranje, rood, wit en blauw. Zowel de eigenaar, personeel en andere lokale gasten keken verbaasd naar ons, maar vervolgens moest ze er zelfs om lachen. De Hollandse sfeer was meteen van start gegaan … en het werd wel gewaardeerd.

Er was al een groot TV scherm aan waar de NL wedstrijd zou worden uitgezonden. Tafels waren al gedekt. De sfeer in het restaurant was al meteen gezellig. En dus dachten we van “we kunnen hier de wedstrijd wel volgen”. Zo gezegd … zo gedaan. Eten en drinken werden geregeld. Het oranje sfeer kwam al heel snel op gang. Nog voor dat de wedstrijd begon waren Wil en Bianca ook van de partij. Al met al het werd een uitstekende oranje sfeer, een prima wedstrijd (NL won!) … met een leuke gezelschap.

Naar aanleiding hiervan zijn Gerry en de eigenaar van het restaurant gaan bekokstoven … en ontstond spontaan het plan om de restaurant (tijdelijk) om te dopen naar het Holland Huis (van Madeira). Alle Oranje fans op Madeira worden uitgenodigd om de volgende Nederlandse wedstrijden aldaar te volgen. Locatie: restaurant Bella Ilha, dat ligt tegenover het Hotel Porto Mare, in het Lido gebied, Funchal.

De sfeer wordt best gezellig … ook voor degene die niet van voetbal houden.

Zo gaat het hier op Madeira … je kunt proberen dingen te plannen, maar hou rekening mee dat jouw plannen worden vervolgens overtroefd door spontane (en onverwachte) acties … met vaak leuke resultaten.

Nu kijken of dit ook geldt voor Nederlandse (en Portugese) team(s) te Zuid Afrika.

Tagged , , , ,

§ 14 Responses to WK Holland Huis op Madeira"

 • Judith says:

  Wat ontzettend leuk, dat op Madeira de Oranje-Koorts ook heeft toegeslagen, hoop dat jullie nog fijne voetbal avonden gaan beleven. Ga je nu ook proberen om via sateliet of wat dan ook straks de Haarlemse Honkbalweek te bekijken???

  Groetjes en liefs uit Alkmaar.

 • Don says:

  Helaas Judith … we hebben hier geen satelliet en kunnen niet de Haarlemse honkbalweek zien 🙁 snif!

 • Gekke Gerrit says:

  Inmiddels is Heineken bier geregeld, het enige wat we nog nodig hebben zijn Bavaria jurkjes!!!

 • Don says:

  Bavaria Jurkjes? Niks ervan! We houden het puur Hollands! Haring, Showarma, Roti enz. :mrgreen:

 • Jaap says:

  hebben jullie ook vuvuzela’s?
  van die toeters dus, waardoor je niets meer hoort.
  Als wij niet kijken, dan horen we wel of er gescoord is, een hoop getoeter in de buurt en na afloop auto’s al toeterend over straat.
  Als ze maar genieten…

 • Judith says:

  Hollands, met shoarma, roti enz…… wat dacht je van chips, pinda’s, kaasblokjes en bitterballen, maar evengoed een geweldig initiatief.

  Gewoon genieten met z’n allen daar.

 • Hye stelletje rand debielen ……. jullie missen wel wat hoor. Voetbal gekte is hier los gebarsten. Zaterdag kan Nederland al door zijn. Zal me een feesie gaan worden en wie weet bij jullie in Madeirian Holland House! Stuur eens mail van jullie Madeirians Holland house at Madeira and ask for some promotion!

  Ik denk dat ze dat geweldig vinden! Wie weet lopen de Madeirian chicks next week in Orange Suites.

  Nog een maandje kom je maar lekker naar Nederland …… gaan we hier ook weer rondjes doen!

  maarten (Gerry’s brother)

 • Voeg aan tagged toe Holland House / Heiniken Holland House, wedden dat je nog meer bezoekers krijgt!

 • Don says:

  @Ma(a)rten: volgens jou staan we aan de “rand” … maar zo te lezen sta jij in de “middelpunt” :mrgreen: Relax and Enjoy!

  @Jaap: nee, we hebben geen ‘pen1s-koker’ maar zelf zonder dan merken we zeker wanneer vooral Portugal gescoord heeft. Met name na de wedstrijd dan barst de “hel” los.

  @Judith: Obrigadinho! 🙂

 • Gekke Gerrit says:

  Maarten

  Het schijnt dat wij nederlanders veel meer lawaai maken dan de Portugezen (en dat nog zonder Heineken). Morgen komt de Heineken ernog bij. Als er foto’s gemaakt worden zullen we ze de hele wereld oversturen, en wie weet komen de Bavaria meisjes naar ons Holland Heineken huis op Madeira!!!

 • Don says:

  Toen je schreef over Bavaria meisjes … toen dacht ik dat je bedoelde de dames in Tiroler Jurk … maar ik heb geGoogled en kwam er achter wat je precies bedoelde. Geen slechte idee …. maar ik ben bang dat de NL dames hier op Madeira het niet aandurven.

 • Gekke Gerrit says:

  Don
  Dan zit er niks anders op dan het invoeren van “Bavaria Mannen”!!! Iedereen is welkom met ideeën (ik hou het eenvoudig, Bavaria Mannen zijn………….bier drinkende mannen)

 • Jos says:

  Bavaria man…? Ehm, Don in een oranje jurkje?

 • Don says:

  @Jos: ik heb helaas niet de bijpassende schoenen ervoor.
  Ik zal dan maar vandaag met een eigen gemaakte hoofddeksel verschijnen … speciaal voor de gelegenheid.

What's this?

You are currently reading WK Holland Huis op Madeira at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira