Ik zou nog op terugkomen op het Holland House gebeuren dat plaatsvond afgelopen zaterdag … waar aantal Nederlanders hier op Madeira de WK wedstrijd Nederland tegen Japan hebben gevolgd. De opkomst was boven verwachting, namelijk +60. Al vroeg kwamen de Nederlanders binnen …. merendeel in het Oranje (zie foto’s). Het blijkt dat iedere Nederlander dat Madeira deze week bezoekt minimaal een oranje kledingstuk en/of accessoire in hun koffers inpakken. Oranje hoeden, oranje t-shirts met opdruk, oranje sjaals, oranje pruiken, oranje enkelbanden, oranje lingerie (heb ik van horen zeggen!) …. helaas was er geen oranje Bavaria jurk, maar wie weet voor de volgende keer.

Weliswaar kwam iedereen voorzichtig binnen en duidelijk de kat uit de boom kijken. Gelukkig besloot ie om van de boom te komen, … de kat bestelde een Heineken bier (totaal 80 blikjes verkocht) en ging naar de wedstrijd kijken. De kat werd nog net niet een Oranje leeuw maar men kwam wel ‘los’. Er kwamen zelfs mensen helemaal vanuit Calheta Beach Hotel. Leeftijden van de oranje fans liep uit van 4 tot 70. Het werd een gezellig oranje sfeer en werd beloond met een 1-0 uitslag van Nederland.

Misschien de reden voor de terughoudendheid bij de oranje fans was ook dat de restaurant had twee Franse groepen (totaal 72 Fransen) voor de lunch op dezelfde tijd. Het restaurant was eensklaps vol!! Doch zij hadden geen last van ons en wij niet van hun … maar ik denk dat de Fransen probeerden niet aan het voetbal te denken (gezien de afgelopen resultaten van Frankrijk) en gewoon het gebeuren negeren.

Voor de komende wedstrijd(en) hopen we dat er meer Oranje fans Nederland komen aanmoedigen in het Holland House. Een aantal waren gekomen voor de gezelligheid, vrolijke vakantiegangers ontmoeten, ervaringen met elkaar delen (wat kan je allemaal doen op Madeira), Nederlanders die op het eiland wonen ontmoeten, kletsen, en … zo nu en dan beelden kijken van doelpunten c.q. pogingen.

Een groot gedeelte van de Hollandse gasten gaan terug naar Nederland komende dagen, maar we verwachten nieuwe voor de komende dagen.

Dus … als u komende weken Madeira komt bezoeken …. neem wat oranjes mee (of rood/wit/blauw) … u bent van harte welkom in het Holland House (Restaurant Bella Ilha) te Funchal. Schuin tegenover Hotel Porto Mare /Residence, rechts van de supermarkt Spar aan de hoek.. Op dit moment staat het restaurant achter een houten schutting vanwege dat ze de trottoir met sierstenen aan het leggen zijn (zie foto).


2 Comments

Gekke Gerrit · June 22, 2010 at 15:51

Don
Hartelijk bedankt voor je verslag.
Ik denk dat ik en alle andere Nederlanders terug kijk naar een gezellig middag EN dit was nog maar het begin!!!! Nu op naar de finale samen met het “OrangeLleger” op Madeira.

Gekke Gerrit · June 22, 2010 at 17:10

De houten schutting zal ook deze keer weer worden voorzien van Oranje slingers!!
Je hebt dus geen excuus om het niet tevinden.

Kom, geniet en neem foto’s, die Don met alle plezier zal plaatsen!!

Comments are closed.