Oranje heeft helaas niet de WK gewonnen, maar ze hebben gevochten tot het laatste minuut. Tijdens de WK heeft Oranje bewezen dat ze Sushi, garnalen (Kameroen) en de Slovaakse keuken lusten, vervolgens de Samba en Candombe (Uruguay) konden dansen …. helaas was het stierenvechten niet gelukt (maar begrijpelijk want het is immers dierenmishandeling). Toch heeft Nederland zijn naam versterkt in de top … deze WK waren ze beter dan Engeland, Italië, Portugal, Brazilië en zelfs Duitsland. Proficiat!

Het Holland Huis was overvol geraakt met allemaal Oranje fans. Ik schat boven de 100 fans waren er. Cijfers van de restaurant: 30 liter bier was getapt, 35 Heineken, 20kg patat, 25 kip en 1 hele koe (beef, burger en worst). De sfeer was heel gezellig. Eigenaar van het restaurant (Sergio), personeel en de organisator (Gerry) waren overrompeld door de grote opkomst. Immers het idee om een Holland House te doen was een “last minute” iets, en dus nieuw en het moest in een heel korte tijd worden geregeld, …. maar ze hebben een geweldig werk van gemaakt om dit alles tot een eerste succes te brengen.

Leuke bijkomstigheid van gisteren was dat we bezoek kregen van ons Nederlandse Consul van Madeira. We vonden het geweldig en sportief de manier hoe hij Oranje / Nederland te steunde. Ook geweldig de steun van veel Nederlanders die op Madeira wonen, allemaal in het Oranje, auto’s toeteren met Nederlandse vlaggen.

Conclusie: Nederland is (nog) geen wereldkampioen … maar Oranje was zowel in Zuid Afrika, Nederland en op Madeira een groot succes geworden. Hup Holland Hup!

Klik hier om alle foto’s te zien van Holland House Madeira


6 Comments

Lilian · July 12, 2010 at 12:13

Dank je wel voor de leuke foto´s en impressies. Over 2 jaar weer een keer?! Dan EK

Willisha · July 12, 2010 at 13:05

Hartelijk dank voor iedereen die bijgedragen heeft aan het Holland Huis op Madeira, maar met name Gerry en Sergio! Fantastisch dat een spontaan idee zo snel uitgevoerd kan worden. Zeker voor harhaling vatbaar, we hebben nu een basis-scenario klaar liggen!

Thom Teunisse · July 12, 2010 at 14:14

Go wat fijn om zo veel bekende gezichten weer te zien. Groetjes Thom.

David & Chrissy · July 13, 2010 at 21:49

Alles en iedereen super bedankt voor het organiseren van het Holland Huis, we hebben met heel veel plezier 4 wedstrijden mogen genieten bij jullie.

Groetjes uit het benauwde Nederland!
David & Chrissy

Don · July 14, 2010 at 10:07

Jullie bedankt voor jullie aanwezigheid, steun en gezelligheid. Obrigado!

Gekke Gerrit · July 16, 2010 at 11:35

Ik wil iedereen bedanken voor de gezellige sfeer die we samen hebben gemaakt. Met de hulp van verschillende Agent schappen (zoals: Tui, Thomas Cook, Kras en Oad) hebben we samen een ongelooflijke “voetbal toernooi” beleefd. De lokale bevolking keek in eerste instantie vreemd op met het “Oranje Leger”, maar toen ze ontdekte dat we gewoon zochten naar een excuus om een feestje te bouwen, sloten ze zich al snel bij ons. Mochten we ons weer kwalificeren voor een volgend toernooi, dan doen we het gewoon weer over…………………want het was/is de moeite waard!!!!

Iedereen hartelijk bedankt.
Gerry

Comments are closed.