Zoals Don al schreef, gaat het prima met ons maar komen we alleen weinig aan schrijven toe.

Voor mij geldt dat het een goede zomer is! Begonnen met 3 maanden versterking (Bianca), en vanaf juli weer alleen aan de slag. Geen probleem omdat er momenteel slechts 1x per week een grote aankomst is, op zondag. Ik merk dat ik de hoeveelheid werk beter aan kan dan vorig jaar, heb inmiddels ruime ervaring en veel situaties al eens meegemaakt. Alleen de administratie er om heen blijft heel veel werk, als solo-kracht doe je uiteraard alles zelf: enveloppen voorbereiden, transferlijsten controleren en zonodig ophaaltijden aanpassen, extra faciliteiten (huurauto´s, excursie/wandelpakketten) controleren en voorbereiden, luchthaven (vertrekken/aankomsten), informatiebijeenkomsten, bezoekuren, kas, mails, vragen beantwoorden, dingen oplossen, (tand)artsen bellen, hotels bellen als mensen van kamer willen veranderen, advertentieverkoop voor in het bestemmingsboekje enz. enz. enz…

Het grappige is dat jongere gasten mij vaak vragen hoeveel uren/dagen ik nu eigenlijk werk. Op papier is het 6 dagen per week, in de praktijk komt het dit jaar neer op 6,5 dag (vorig jaar lukte het echt niet om een dagje vrij te nemen). De mail wordt echter ook op mijn vrije dag gecontroleerd en afgehandeld, en de telefoon gaat ook gewoon door. Oudere mensen (lees vutters en gepensioneerden) hoor ik daar eigenlijk nooit over. Voor hen is het vanzelfsprekender dat je er bent… Het belangrijkste is echter dat ik het werk nog steeds ontzettend leuk vind. Het is me op het lijf geschreven, maar ik ontdek ook steeds meer dat ik commercieel ben (op een niet commerciële manier).

Oh ja, gisteren zijn eindelijk mijn rokken afgespeld (Sas) en ingenomen (ik), het model is op rondere heupen afgesteld dan ik heb (terwijl ik toch niet heb te klagen :lol: ), het was een beetje boel “model tent”. Zit nu veel mooier, dus dankjewel Saskia voor de assistentie!!!


2 Comments

Wim & Bas · August 27, 2010 at 08:43

Fijn dat het goed met je gaat. En ja, klopt dat ouderen niet vragen naar je werktijden, die generatie is gewend veel te werken zonder zeuren, tegenwoordig is de jeugd veel meer bezig met vrije tijd ( en gelijk hebben ze) en vroeger maakte dat niet uit, want werk was eigenlijk het grootste deel van je leven, en veel reizen en uitgaan kon toen ( nog) niet. Wat wij vooral bewonderde in jou beroep was dat je echt 24 uur bereikbaar bent op je mobiel en dat inderdaad soms om 23 uur nog mensen met de meest vreemde vragen belde die makkelijk hadden kunnen wachten tot de volgende dag en je die toch nog vriendelijk te woord stond.
Fijn dat Sas je kon helpen met je kleding, we kennen haar en ze is inderdaad heel handig met dat soort zaken en dan is het prettig dat je zulke vrienden hebt.
Ga door met genieten van je werk ,zo hebben je gasten ook een fijne vakantie !

Lilian · August 30, 2010 at 21:43

hahah Dank je wel voor de onze functiebeschrijving, bondig voor een 7 daagse werkweek. Werk ze en ik ze je wel weer voorbij racen, ergens op dit eiland.

Comments are closed.