Durf te kijken tot het einde!

August 30th, 2010 § 6 comments

Ten eerste …. dit is geen vrolijke film … zeker niet grappig en ook niet mooi. Het bevat schokkende beelden! Niet geschikt voor jonge kijkers …. maar volwassenen vraag ik om wel te kijken … tot het einde. Woorden schieten dan tekort …. maar het is wel een echte eye-opener!

§ 6 Responses to Durf te kijken tot het einde!"

 • Wim & Bas says:

  Schokkend…maar helaas de waarheid, dit gebeurd zo vaak…laat het een goede waarschuwing zijn dat regels en normaal gedrag niet voor niets zijn….

 • Cecilia Polack says:

  Huiveringwekkend maar realiteit. Al de gevolgen van ‘tekorte’ lontjes, drank- en drugs(mis)bruik voltrekken zich hoofdzakelijk in de welvarende landen en het wordt hoelanger hoe gekker. Van A naar B rijden wordt in Nederland hoe langer hoe meer een ‘ratrace’. Rechts inhalen, vanaf de meest links rijbaan voor je langs toch de afslag naar rechts nemen, als je zelf gaat inhalen en niet snel genoeg bent kleven ze met hun auto (meestal een bepaald merk) aan je bumper. Je moet gewoon opzouten. Geen verantwoordelijksheidsgevoel, geen normen en geen waarden meekrijgen ‘van huis uit’ is m.i. het fundament waar zulk een asociaal gedrag uit voortkomt. Tot zo iemand zelf het slachtoffer wordt. Dan is het huis te klein en de ánder krijgt de schuld. Zelfreflexie is er niet bij. Intussen probeer je maar laconiek te blijven en defensief te rijden. Nu ik niet meer voor mijn werk de weg op hoef rij ik beslist niet meer in de spitsperiodes.
  Goed voor mijn hart en geestelijke rust.

 • Addy says:

  Haastige spoed……………………………………………..
  Indrukwekkend en beangstigend, Je komt ogen en oren tekort in het verkeer. Ook al let je zelf heel goed op op en houd je je aan de regels, je kan net op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn.

 • Jaap says:

  OK

  Ik voel mij altijd redelijk veilig op de motor. We rijden allebei defensief, en proberen voor iedereen uit te kijken omdat anderen het niet altijd zien.
  Je kunt het niet altijd voor zijn.
  Als je bedenkt dat er gemiddeld twee mensen per dag de deur uit gaan en ‘s avonds niet meer thuis komen…
  ik ga niet weg zonder een zoen en “ik hou van je”. je ziet maar dat het zo over kan zijn

 • Christiaan Vos says:

  Hmmmm, ja. Werd reeds als 6-jarige geschokt door een vreselijk ongeluk vlak voor ons huis. Mocht niet naar buiten om te kijken. Maar ik begreep. Heb uit protest nooit een rijbewijs gehaalt en een auto bezeten. Ik loop, ik zeil, ik gebruik de bussen, treinen en vliegtuigen. Dat is voldoende.

 • Yehoudid says:

  Weet, dat het verkeer ven tegenwoordig niet meer is zoals 20 jaar geleden, daarvoor heb ikzelf teveel op de weg gezeten als vertegenwoordiger. Maar zoals de beelden zijn opgesomd in deze video’s moet je toch echt een kunstenaar zijn. Niet realistisch, zeker niet voor Nederland, alhoewel wij niet heiliger zijn als de paus.

What's this?

You are currently reading Durf te kijken tot het einde! at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira