Eindelijk volwassen

September 22nd, 2010 § 6 comments

Zo´n 18 jaar geleden zag Snoopy het levenslicht! We weten niet precies op welke dag in september, omdat het op het Hoogovens-terrein gebeurde. Ruim 4 weken later maakte hij zijn 1e reis (per motor, onder de jas van Menno!) naar de Drechtstraat, en sindsdien heeft hij heel wat huizen van binnengezien. Beverwijk, Heemskerk, Assendelft, diverse keren in Amsterdam gelogeerd, en op Madeira inmiddels ook al op zijn 4e adres. Hij vermaakt zich prima, is in uitstekende conditie en maakt nog steeds geen aanstalten om op zichzelf te gaan wonen. In februari heeft hij een negendaagse poging ondernomen (net zoals jaren geleden in Beverwijk), maar thuis beviel het toch beter…
Waar bestaat zijn dagprogramma nu zo´n beetje uit? Drukdrukdruk, dat kunnen we jullie alvast vertellen!

Veel tijd gaat toch wel op aan wachten op eten. Wij snappen nooit dat hij de hele dag door honger heeft, en vinden dat er op bepaalde tijden gegeten moet worden. Dus wat doe je als kat: je gaat naast het bakje zitten, kijkt iedereen die langsloopt hoopvol aan en miauwt nu en dan zielig. Helaas werkt het niet al te vaak…

Wachten kost veel tijd...

Daarna heb je dorst, dus even drinken. We proberen van alles: plastic bakjes, stenen bakjes, glazen bakjes, maar Snoopy heeft een voorkeur voor gieters…

Even de tuin inspecteren moet ook gebeuren op zijn tijd. De bananenplantage naast het huis hoort daar ook bij, maar de laatste tijd blijft hij toch liever wat dichter bij huis.

De rest van de dag wordt opgevuld met dutjes, afgewisseld met tukjes. Binnen (op de bank of in de stoel), buiten (op de bank, in een tuinstoel (mits er een kussentje ligt), soms in het reismandje, een doos of wat er verder voor handen is. Je komt hem soms op de meest gekke plaatsen tegen. Als hij aandacht wil weet hij het ook feilloos duidelijk te maken: uiteraard door te miauwen maar anders wel door je indringend aan te kijken (wordt vooral bij Don toegepast) of door met een pootje op een arm te tikken.

We hopen nog vele jaren van zijn gezelschap te genieten, want voor een kat die in het wild geboren is, is ie een hele sociale kat!!!

§ 6 Responses to Eindelijk volwassen"

 • Lilian says:

  🙂 🙂

 • Yehoudid says:

  Had dus niet verder gekeken, dan mijn neus lang is. Jullie Snoopy lijkt trouwens verdacht veel op “onze”Kees.
  Groetjes.

 • Cecilia Polack says:

  Lang geleden kwam ik tot de conclusie dat onze vierpotige ‘familieleden’ ons beter kennen dan wij onszelf kennen. In de loop der jaren zijn we, wederzijds, geconditioneerd zodat we optimaal van elkaars gezelschap kunnen genieten.
  Een grote regelaar is hun biologische klok die perfect werkt. Op verschillende tijden van de dag komen onze labradors keurig in de houding voor ons zitten en wij weten: ‘het is tijd voor popcorn strooien’ of ‘het waar ligt de appel verstopt’ spelletje. Andersom verdwijnen zij geluidloos in hun mand als we gaan eten en blijven daar totdat onze koffie op is. Evenzo als we visite hebben. Goed geregeld toch? Geniet nog maar vele jaren van jullie enige echte, unieke Snoopy.

 • Maja says:

  🙂 “Happy Birthday” from our Luna to your Snoopy 🙂

 • Natascha says:

  Ha, ha, heel treffend. Die van ons denken ook nog steeds dat zielig mauwen helpt om eten los te peuteren. Zou het aan het voer liggen? Ik zie dat jullie ook Purina hebben….

 • Natascha says:

  Will, bedankt voor je maitlje!
  Overigens zie ik nu pas op de foto die andere zakken staan (ik dacht eerst dat het kattenzand was…). Die zakken zouden bij ons zo niet op een krukje kunnen staan. Jane zou er wel raad mee weten (Katja is te lui en te dom), zij weet ook een grote Kliko-biobak open te krijgen. Binnen de korste keren zouden die zakken vol met gaten zitten, over de hele vloer liggen of zelfs in zijn geheel verdwenen zijn….

What's this?

You are currently reading Eindelijk volwassen at Bananen Eiland.

meta

 • Alles over Madeira