In maart 2008 vertelde ik over de geboorte van een tunnel tussen Arco de Calheta en Madalena do Mar. Nu het is een lange bevalling geweest, maar vandaag ben ik er doorheen gereden! Gisteren is het 1e gedeelte opengegaan, het gedeelte boven langs Madalena do Mar moet nog verder afgemaakt worden. Maar toevallig is dit stuk nét voor de verkiezingen geïnaugureerd… :lol:

Categories: Madeira

4 Comments

Maja & Bruno · October 5, 2011 at 16:42

Toevallig langs gereden… ja ja ja … jij wou een Casal met Jardim drinken!

Wim & Bas · October 5, 2011 at 18:46

Toeval ? Gisteren hadden we het er over hoe ver de tunnel zou zijn “onder” jullie huis in Arco indertijd. En hij is dus af ! Wij hopen in November daar ook door te mogen rijden, gewoon FF zien waar die uit komt. Scheelt het ook in reistijd voor jullie ?

Willisha · October 5, 2011 at 23:01

@Maja: klopt, maar ik was een dag te laat!
@Wim&Bas: momenteel maakt het nog niet echt verschil, maar als het andere stuk klaar is zal het zeker sneller zijn. De bedoeling is dat de kustweg daarna eenrichtingsverkeer gaat worden.

Marcel · December 17, 2011 at 15:52

Inderdaad is er een nieuwe tunnel, maar qua reistijd winnen we er op dit moment nog niets mee. Er moet nog een andere tunnel in gebruik worden genomen en dan scheelt het behoorlijk. Wel is het een stukje veiliger want op de oude regionale weg zijn er wel 2 plaatsen die berucht zijn vanwege steenval. Grappig detail is dat deze tunnel weer vlak voor onze verkiezingen door Albert Jan Tuin is geinaugureerd. Helaas ontbreekt het wel aan alle wettelijk vereiste veiligheidsmaatregelen zoals blusinstallaties en communicatie apparatuur. Vanaf Sao Vicente hebben ze ook vlak voor de verkiezingen een andere tunnel richting Ponta Delgada geopend. Deze is wel een stuk sneller maar ook hier geen veiligheidsvoorzieningen.

Comments are closed.