U heeft een vliegvakantie geboekt naar het Portugese eiland Madeira. U landt vervolgens op Madeira. Nadat u uw koffers heeft verzameld … begeeft u zich met uw partner naar buiten … u wordt eventueel verwelkomd door uw hostess of u gaat langs de autoverhuur balie. Daarna stapt u het vliegveld gebouw uit en u moet misschien nog even wachten voor de transfer bus of auto. Dan is mijn vraag aan u ….. wat is het eerste wat u doet terwijl u wacht?

a. Naar uw horloge kijken en u vraagt zich af hoe lang zal het nog duren;
b. U kijkt uw koffers na of ze geen beschadiging hebben opgelopen;
c. U discussieert met uw partner waar jullie vanavond gaan eten … hotel of in de stad;
d. U vraagt zich af hoe laat de terugvlucht is;
e. U hoopt dat de hotelkamer al beschikbaar is en of u zeezicht krijgt;
f. U vraagt zich af wat voor weer vandaag wordt, … en wat zijn de verwachtingen voor morgen en de rest van de week;
g. U kijkt naar uw mobiel of ie het nog doet en stuur vervolgens een SMS naar het thuisfront;

OF

Terwijl u buiten wacht … kijkt u (samen met uw partner) naar het zuiden en bewondert de oceaan. U beseft dat u midden in de Atlantische oceaan bevindt. U ziet de eilanden Desertas (Verlaten Eilanden) en meer naar het oosten ziet u het schiereiland Ponta de São Lourenço liggen, … dat een heel andere structuur heeft van de rest van Madeira. Als u naar het noorden kijkt … merkt u hoe bergachtig het eiland is en dat het zelfs de wolken voorbij reikt. Naar het westen ziet u de steile kust hellingen met daarop de diverse dorpen als het ware aangeplakt. Met andere woorden ….

Madeira is Magic by Hugo Reis

h. U kijkt om zich heen en geniet alvast van de omgeving.

Wat doet u?


8 Comments

Lilian · October 9, 2011 at 12:58

Ik weet zeker a t/m g

Jaap · October 9, 2011 at 20:18

ik laat het je weten als we komen vliegen.
Met de boot was het genieten van alle lichtjes toen we ‘s avonds aankwamen.
eenmaal aanland was het direct kijken waar julie stonden om vervolgens te genieten van een heerlijke vakantie.

Wim & Bas · October 11, 2011 at 13:13

Wat wij doen: eerst een lekker bakkie koffie op de airport, en dan de ene een peukje roken en de andere gaat ( inderdaad) het steeds weer prachtige uitzicht fotograferen. Al die keren dat we geweest zijn is het uitzicht anders, daarom blijf je ook naar Madeira terugkomen !

Maja & Bruno · October 12, 2011 at 13:02

Since we always rent a car on Madeira… we always rush to the rental counter. … and never really take the time to sit down and look at the view.
I admire the scenery while Bruno is driving though :-)

Willisha · October 12, 2011 at 21:33

Als ik aankom dan kijk ik of Don er staat (als hij niet meereisde tenminste), en welke collega´s er staan! Zodra ik buiten ben genieten van het uitzicht :)

Ditty · October 16, 2011 at 10:58

Zodra we geland zijn: het gelukzalige gevoel dat we weer een poosje op het prachtige eiland mogen verblijven. Even sms-en naar het thuisfront tijdens het wachten op de bagage, zo snel mogelijk de huurauto bemachtigen en dan 100% genieten van Madeira!

Natascha · October 16, 2011 at 13:45

Ik werk al bijna 20 jaar in de toeristenbranche en helaas is het antwoord voor de meesten het eerste rijtje. Liefst nog met veel gemopper over de kwaliteit van de vliegreis en dat het zo lang duurde voordat de koffers kwamen.

Cecilia Polack · October 19, 2011 at 20:14

Mijn ogen ‘missen’ de betonnen gestapelde wooneenheden die we hier in de steden gewend zijn.

Comments are closed.