Elk jaar na Pasen verandert de stad Funchal in een stadium van een luxueuze traktatie voor de zintuigen. Het staat bekend als het beroemde Madeira Bloemenfeest (pt: Festa da Flor), wanneer Madeira de lente viert en de uitbundige bloei van het seizoen, die nog intenser is op het eiland Madeira dankzij het subtropische klimaat.

De vieringen beginnen op zaterdagochtend met de kinderoptocht, wanneer duizenden kinderen het Praça do Município van de stad (gelegen in het centrum van de stad) bezoeken waar ze een muur met bloemen zullen bouwen, ‘de muur van de hoop’.

Maar dat is niet alles! De volgende dag is er nog een speciale gebeurtenis, namelijk de grote bloemenparade met verschillende praalwagens en honderden deelnemers die trots pronken met de lokale bloemen van het eiland. Dansen van het ene uiteinde van de hoofdstraat naar het andere einde, de lucht vullen met zachte, vluchtige parfums.

Op hetzelfde moment dat deze evenementen plaatsvinden, zijn er andere activiteiten ter ere van de bloem en de natuur. Verschillende versies met onvergetelijke herinneringen, bloementapijten, bloemententoonstelling, folkloreshows, klassieke concerten en variétévoorstellingen.

Ervaar de lente op de Madeira manier! Het is zeker een ‘niet te missen’ evenement.

Madeira Bloemenfeest Bloemen Festival Funchal